Ota meihin yhteyttä: info@talonthaihieronta.fi | Soita meille: +358 452 673 544, +358 452 546 221

Pysy yhteydessä:

Thaihieronta

Thaihieronta sai alkunsa Intiassa noin 2 500 vuotta sitten. Sitä käytettiin alun perin parantavana taiteena, jossa yhdistyivät Ayurveda-elementit ja perinteinen kiinalainen lääketiede.

Toisin kuin perinteinen länsimainen hieronta, thaihieronnassa et makaa hierontapöydällä. Hieroja ei myöskään käytä hieronnassa öljyä tai keskity lihaksiin tai kipupisteisiin.

Mikä tarkalleen on thaihieronta?

Kun puhutaan thaihieronnasta, on muistettava, ettei se ole tavallista hierontaa. Thaihieronta eroaa perinteisestä hieronnasta monin tavoin. Normaalisti hieronnassa maataan hierontapöydällä. Asiat ovat hieman eri thaihieronnan kanssa. Thaihieronnassa taas makaat matolla lattialla hierojan työstäessä kehoasi. Toiseksi vaatetusta ei tarvitse poistaa. Makaat lattialla täysin pukeutuneena, ja hieroja käyttää venytys-, heilutus- ja vetotekniikoita stressin ja väsymyksen vähentämiseksi ja yleisen kehon notkeuden parantamiseksi. Tietenkin Talon thaihieronnassa meiltä usein pyydetään eurooppalaista hierontaa yhdistettynä perinteiseen menetelmään – useille asiakkaille sängyllä makaaminen vain pyyhe peittonaan ja öljyn käyttö on rentouttavaa.

Tiesitkö, että thaihieronta on myös avustettua joogaa?
Se keskittyy pääasiassa parantamaan energian virtausta kehon läpi.

Thaihieronnan edut

Thaihieronta voi edistää hyvinvointiasi monin tavoin, joita myös tuetaan loogisilla tutkimuksilla.
Seuraavaksi tutkimme kuutta keskeistä etua, joita tutkimukset tukevat.

1.

Se on apu päänsärkyihin

Jos kärsit päänsäryistä tai migreenistä, säännöllinen thaihieronta voi auttaa.
Useassa pienessä tutkimuksessa, jossa kohteena olivat potilaat, jotka kärsivät kroonisesta päänsärystä, asiantuntijat havaitsivat, että thaihieronta lievensi sekä päänsärkyjä että migreeniä.

Jos haluat kokeilla muita kuin farmaseuttisia ratkaisuja päänsärkyjen lieventämiseksi, on hyvä tietää, että analyytikkojen mukaan thaihieronnan hyödyt voivat kestää muutamasta päivästä jopa 15 viikkoon.

2.

Se vähentää stressiä

Stressi ei välttämättä ole pelkkä negatiivinen tuntemus. Usein stressi voi olla positiivinen inspiraatio, joka voi auttaa ihmisiä suoriutumaan paremmin ja saavuttamaan enemmän. Se on hyödyllistä elämälle.

Liiallinen stressi voi kuitenkin vaikuttaa kielteisesti henkiseen ja todelliseen hyvinvointiin. Jatkuva stressi voi aiheuttaa vaivoja, mukaan lukien epätoivoa sekä sydän- ja verisuonisairauksia.

Thaihieronta rentouttaa kehoa hienovaraisella paineella ja venytystekniikoilla. Vuonna 2015 tehty tutkimus osoitti, että thaihieronta olennaisesti pienensi tiettyjä painepisteitä sAA:ssa.

Tieteilijät ovat päätelleet, että thaihieronta voi lievittää stressiä paremmin kuin lepääminen.

3.

Lieventää selkäkipua

Thaihieronta voi olla menestyksekäs ei-farmaseuttinen tapa selkäkipujen lieventämiseen.

Thaimaalaiset tutkijat tutkivat thaihieronnan etuja 120 henkilöllä, jotka kärsivät epämääräisistä selkäkivuista tutkiakseen thaihieronnan etuja. Suurta osaa ryhmästä hoidettiin thaihieronnalla ja muita muilla menetelmillä, joihin kuului nivelten mobilisointi (menettely, jossa käytetään painetta), lämpöpakkaukset ja manuaaliset kipeiden alueiden venytykset.

Kahta ryhmää testattiin seitsemän päivän ajan, ja molemmat ryhmät kokivat suurta epämukavuuden lievitystä.

Useat tutkimukset ovat osoittaneet, että thaihieronta lievittää yläselän liipaisupisteiden — tiukkojen monimutkaisten lihasklustereiden – kipua.

4.

Parantaa verenkiertoa

Thaihieronnan kevyet venytykset voivat edistää sekä veren- että imunestekiertoa. Nämä joogatyyliset venytykset lisäävät verenvirtausta ja täyttävät kehon kudokset hapella. Hieronta edistää solujen kehitystä ja sydämen hyvinvointia.

Yhdessä tutkimuksessa analysoitiin thaimaalaisen jalkahieronnan etuja yksilöillä, jotka kärsivät neuropatiasta. Tutkijat havaitsivat, että tämäntyyppinen hieronta paransi yksilöiden tasapainoa.

Hieronta paransi verenkiertoa ja virkisti somatosensorista kehikkoa. Tällä kehyksellä on merkittävä rooli tasapainossa.

Thaihierontatyypit

Thaihieronta voidaan jakaa kahteen tyyppiin: rentoutushieronta ja hierontaterapia.

Istuntoon valmistautuminen

On olemassa muutamia asioita, jotka sinun on tiedettävä valmistautuessasi thaihierontaan. Nämä ovat muun muassa:

Thaihieronnan varotoimenpiteet & käytön esteet

Alla on käytön esteitä tälle hierontatekniikalle, joista sinun pitäisi tietää:

Lonkka- ja polviongelmat

Tyypilliseen thaihierontaan kuuluu jalkojen venyttämistä ja muita liikkeitä. Tämä tekniikka vaatii jalan kiertoa lonkkanivelen kohdalla. Lonkan venytys vaatii jalan ja polvien kiertoa. Jos siis kärsit lonkka- tai polviongelmista, tämä hieronta ei välttämättä sovi sinulle.

Tämä on vaiva, jossa jalka ei muodosta suoraa linjaa nostettaessa. Tällöin on hyvä välttää hierontatekniikoita, jotka edellyttävät jalan nostamista suoraan, koska joudut tukemaan polvea käsillä. Hypermobiliteetti vaikuttaa myös olkaniveleen. Näissä tapauksissa tämäntyyppinen hieronta voi aiheuttaa nivelen sijoiltaanmenoa ja muita kivuliaita vaivoja. Thaihierontaan kuuluu paljon käsien vetoliikkeitä ja jalkojen nostoa.

Osteoporoosi

Tämä hierontatyyppi sisältää paljon lihasten venyttämistä ja lineaarista painetta. Osteoporoosi on sairaus, joka aiheuttaa hauraita ja helposti murtuvia luita. Tällöin thaihieronnan venyttävät liikkeet voivat aiheuttaa vakavia terveysongelmia.

Selkärangan ongelmat

Myös selkärangan ongelmat ovat esteitä tälle hieronnalle. Selkärangan ongelmista, kuten fuusioituneista nikamista ja spinaalistenoosista kärsivien tulisi välttää näiden lihasten venyttämistä.

Joissakin tapauksissa sinun ei kuitenkaan tarvitse välttää hierontaa täysin. Ota vain huomioon seuraavat varotoimet;

This website uses cookies. By viewing it, you agree to their use.. More information.